shopping cart image

Количката е празна
Общо: 0.00 лв.

  >>  Дезинфекция   >>  Дезинфекция на инструменти   >>   Алдесепт MD концентрат 1л

Алдесепт MD концентрат 1л

Цена:20.00 лв.
Количество:
image Алдесепт MD концентрат 1л
Концентриран алдехиден препарат за високостепенна дезинфекция на медицински инструменти и апаратура.
Притежава бактерицидно, включително туберкулоцидно, вирусоцидно (HBV/ HIV/HCV), фунгицидно (C. Albicans, A.niger) и спороцидно действие. Предназначен е за дезинфекция и почистване на медицински и стоматологични инструменти, медецинска апаратура и лабораторна стъклария; за високостепенна студена дезинфекция на термо-устойчиви и термо-лабилни материали, анестезиологично оборудване и ендоскопи (включително гъвкави).

Препаратът съчетава почистващ и дезинфекциращ ефект.

Активни вещества:

Глутаров алдехид 7.5g /100g
Етилендиокси диметанол 15g /100g
Бензалкониев хлорид 2g /100g
Алдесепт MD представлява балансирана синергична система от алдехиди и четвъртични амониеви соли, която проявява висока микробиална ефективност в ниски концентрации. Препаратът не съдържа формалдехид и активните му съставки са биоразградими.
Алдесепт MD не се инактивира от органична материя. Съдържа инхибитори на корозия, не уврежда и е съвместим с различни материали. Притежава нисък алергичен потенциал. Работните разтвори на препарата са приятно ароматизирани и са годни за употреба до 14 дни след приготвянето им. Може да се използва както за ръчна дезинфекция, така и при всички полу-автоматични и напълно автоматични циркулационни процедури.login